احیای هنر توبافی
در چند سال گذشته در شهرها و روستاهای خراسان جنوبی عزم جدی برای احیای هنر توبافی در منطقه وجود دارد و متقابلاً کارآفرینانی مانند فاطمه ذاکریان، بانوی روستای خراشاد، تلاشی چند ساله برای احیای هنر سنتی توبافی به راه انداخته اند. حداقل 300 سال قدمت دارد
با همت بزرگان و پیشکسوتان به حفظ روش های بافت سنتی نیاکان خود و نوسازی وسایل و شانه های توبافی از انبار خانه های روستایی. کارگاه کوچک توبافی راه اندازی شد که منجر به کسب و کار پایدار شد. برای خانم ها. با موفقیت پروژه های مشابه و حمایت از میراث فرهنگی بنابراین بافندگی سنتی دوباره در بیش از 20 روستا در کورات جنوبی رونق گرفت. کمک به حمایت از سبک زندگی خانوارهای روستایی.
پارچه پنبه ای طبیعی
توبافی از پنبه طبیعی، محلی و قهوه ای معروف به ملا تهیه می شود.این پنبه تقریباً سه برابر پنبه سفید ارزش اقتصادی دارد. و کشت فقط در شهرستان خوسف در استان خراسان جنوبی امکان پذیر است و در خوسف سالانه حدود ده تن پنبه در زمینی به مساحت هفت هکتار برداشت می شود. با توجه به فعالیت گسترده و سطح زیر کشت بالای این نوع پنبه از این رو این شهر به عنوان شهر پنبه و بافندگی در سطح ملی به ثبت رسیده است. و در شهرستان برنامه ریزی شده است تا زیرساخت های لازم برای افزایش کشت و همچنین فراهم شود از این فرآیند قدیمی محافظت کنید. انجام شد.
میراث فرهنگی خوسف اکنون به دنبال مکانی مناسب برای کشت بذر پنبه است. مناطقی غیر از ماجان، خور، گرجگان و خوسف نیز از درآمد حاصل از تولید این محصول سود می برند. زیرا از الیاف پنبه طبیعی مانند پنبه سفید می توان برای بافت انواع پارچه استفاده کرد. بنابراین کسانی که در بافندگی مهارت دارند می توانند به عنوان مواد اولیه برای تولید محصولات استفاده شوند. اما این نوع پنبه دانه کمیاب است و به دلیل حساسیت به آب و هوا و بدون بیمه یک محصول پرخطر برای کشاورزان است. بنابراین، کشت به مرور زمان کاهش می یابد.
پنبه می له سابقه طولانی در کورات جنوبی دارد و میراث کورات جنوبی محسوب می شود. از الیاف پنبه طبیعی ملا برای بافتن محصولاتی مانند سجاده، سجاده و چادر استفاده می شود، روستاییان و مردم بومی منطقه پنبه ملا و هر چیزی که از آن بافته شود، خوب است. پنبه مله از نظر رنگ شبیه به خاک کشت شده است و نام خود را از همان خاکی که به میل معروف است گرفته شده است.
با توجه به روند رشد و تولید محلی پنبه در نتیجه، پنبه خام و محصولات جانبی تولید شده تنها در منطقه کورات جنوبی قابل فروش نیستند. فرآیند تولید یک کارخانه پنبه شامل کاشت، حمل و برداشت درست مانند پنبه معمولی است. اما تحمل کم آبی و سرما را ندارد. بنابراین باید محصولات یکساله کشاورزان را بیمه کرد، در غیر این صورت ممکن است بیشتر محصول از بین برود. به دلیل تغییرات آب و هوایی
فرآیند تبدیل پنبه به نخ
پنبه تانگ در 4 مرحله به شرح زیر به نخ تبدیل می شود:
- مرحله 1: دانه پنبه را با چوب پنبه از پشم جدا کنید.
- الیاف پنبه خربزه کوتاه تر از پنبه سفید است. پس آن را با کمان شانه نکنید
- مرحله 2: سواب پنبه را با یک پد پنبه ای تراز کنید.
- جوانه های پنبه از چوب و روی یک بالشتک چوبی ساخته شده اند.
- مرحله 3: آسیاب پنبه را با چرخ ریسندگی به نخ تبدیل کنید.
- مرحله 4: توسط Waknook نخ را به یک قرقره تبدیل کنید
انواع نخ های مورد استفاده در توبافی
به طور سنتی از نخ های پنبه ای، ابریشم، کرکی یا قلاب بافی در بافت یا تنبافی استفاده می شود. اما برای بافتن این صنایع دستی زیبا و گرانبها از پشم، مصنوعی، اکرلیک و نخ نیز استفاده می شود، ابریشم به رنگ های مختلف از جمله ارغوانی، سیر، بنفش و بسیار ظریف. به نام ماری جوانا و والا که در بافت سنتی منطقه استفاده می شود که برای ساخت لباس زنانه استفاده می شود از جمله مناطق بافندگی از این نوع است روستای جاما یکی از توابع شهرستان سرایان است.